Magdala

Temat: liery, wina, nalewki...własnej roboty
...niestety... 2. Tradycyjna 1kg wydrylowanych wiśni 1kg cukru Wiśnie zasypujemy cukrem na 12dni, do zamkniętego słoika i w ciemne ciepłe miejsce. Po 12 dniach zlewamy sok z wiśni do innego słoika i chowamy go, a wiśnie zalewamy spirytusem na 12 dni. Po 12 dniach zlewamy spirytus, dodajemy sok z wiśni i to rozlewamy do butelek... na 6 miesięcy... niestety NALEWKA Z ARONII W ten sam sposób co tradycyjna z wiśni Mam w zanadrzu jeszcze przepisy na wina domowej roboty, ale to może już tylko dla zainteresowanych. Głównie dlatego, ze tylko jedno do tej pory zrobiliśmy: z wiśni, a winko ryżowe i wino z winogron dopiero są w trakcie fermentacji...
Źródło: naobcasach.pl/forum/viewtopic.php?t=3068




© 2009 Magdala.

Home Praca PKS przygonić