Magdala

Temat: super vegańskie jogurty i twarożki po promocyjnych cenach !!
produkcja jogurtow i twarozkow niestety musi zostac przesunieta o tydzien, beda one do odbioru w niedziele 14.05, wiec jesli jestescie nimi zainteresowani, to piszcie do mnie zamowienia, do 13.05, pozdraviam
Źródło: wege3miasto.org/viewtopic.php?t=150



Temat: Mam 100 tyś i nie mam pomysłu na biznes
MALO MISZKANCOW I ZALEZY TEZ JAKA OKOLICA MOZE HURTOWNIA SPOZYWCZA ,ZAKLAD MIESNY,PRODUKCJA PALET DREWNIANYCH NA TO JEST ZBYT NAWET ZA GRANICE. PRODUKCJA JOGURTOW,DZEMOW ITP NA TO TEZ JEST ZBYT WIEM BO WIEM GDZIE SZUKAC HANDEL MAKA, ITP ZUCZE POWODZENIA mARZENA
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=16092


Temat: LaciBios femina a trilac
...ktorym potrzeba. klapouszku, zaprzeczasz sama sobie. właśnie cały myk w tym, że bakterie kwasu mlekowego nie działaja wszystkie tak samo. każdy rodzaj i gatunek ma inne właściwości, a wśród gatunków jeszcze są SZCZEPY, które także zupełnie się róznią i ich działanie jest inne. to, co wymieniłaś w trilacu, to jest rodzaj i gatunek bakterii mlekowych, natomiast nawet nie szczepy (tak gwoli ścisłości ;)). jako przykład odwołam się do produkcji jogurtów. do produkcji najzwyklejszego jogurtu są wykorzystywane inne bakterie (streptococcus thermophilus i lactobacillus delbruecki) niż np. do produkcji kefiru (lactobacillus kefiri, gatunki z rodzaju leuconostoc). kefir sie wyraźnie różni od jogurtu. a to przecież też wszystko bakterie kwasu mlekowego. jakby było tak, jak mówisz, to byłby jeden rodzaj przetworu mlecznego fermentowanego i koniec. tak nie jest. wracając do...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2878


Temat: kupuję świnkę kilka pytań o zapach, wielkość itp.
...maja świnka siusiała czerwonymi siakami. Mogło to spowodować te chrupki w karmie? A oni odpisali mi tak: Na początku chciałam podziękować za wybranie naszych produktów i zaufanie nam. Pragnę Pana uspokoić, proszę się nie obawiać. Tak jak Pan napisał, w skład Tino wchodzą m.in.: biszkopt mielony i paluszki. Nie ma w nich żadnej chemii. Nie ukrywam, że są one barwione sztucznie, ale barwniki spożywcze (posiadają atesty, są używane np. przy produkcji jogurtów), których używamy są przeznaczone właśnie do tego, więc nie są niczym trującym, a ich ilość jest śladowa... Z pewnością nasze paluszki i biszkopty nie są przyczyną czerwonego koloru moczu. Może świnka zjadła więcej niż zwykle świeżej marchwi, buraczków...a może się przeziębiła. Proszę zwrócić uwagę czy świnka nie kicha częściej niż zwykle. Jeśli oprócz karmy pełnoporcjowej (Tino) w której...
Źródło: gryzonie.info/viewtopic.php?t=23250


Temat: Mleczarnia
w zwrot kasy nie wierze poza tym za dużo kombinowania a nie lepiej byłoby ze ci co już maja serownię po prostu mieliby dodane opcje do produkcji sera produkcje jogurtu i masła a do tego mógłby powstać oddzielny budynek "piekarnia" z chlebem bułkami i może jakimiś ciastami lub pączkami bo przecież młyn niedługo ma być wiec sprzedaż towarów dla kupców miała by większy sens czyli jak znalazł ser, jogurt, masło, świeży ciepły chlebek i śniadanie gotowe do tego miodek
Źródło: forum.wolnifarmerzy.pl/viewtopic.php?t=30457


Temat: Dieta dla stomikow - po operacji na raka jelita grubego
...Wskazanym by była porada gastrologa lub dietetyka. - twarde sery i miękkie oraz twarogi zawierają niewielkie ilości cukru mlekowego i ci którzy mają lekką nietolerancję mogą spożywać / dobrze jest najpierw w niewielkiej ilości spróbować jak reaguje na nie organizm. - jogurty mają laktozę, ale są dość często przez organizm tolerowane, własnej produkcji jogurty nie mogą być podgrzewane dla przyspieszenia, albowiem bakterie użyte do produkcji jogurtu W większej części laktozę rozkładają na jej elementy składowe. - Przy braku tolerancji na laktozę koniecznym się staje podawanie wapna - mleko można zastąpić mlekiem i produktami mlekopochodnymi wolnymi od laktozy / w bardzo dużych marketach bywa/ oraz mlekiem i produktami sojowymi. Także bogate w wapno wody mineralne i soki owocowe, unikać gazowanych jak tabletek musujących.
Źródło: stomia.info.pl/phpBB3/viewtopic.php?t=197


Temat: Odchudzanie
">Olciu coraz bardziej mnie intrygujesz, może jednak zdecydujesz się na uchylenie rąbka tajemnicy i dowiemy się szczegółów, bo widzisz ja jestem czasem dociekliwa. Nie żartuję, szczegółami jestem naprawdę zainteresowana. Naturalny skład,........... ale jaki on jest:?: Wiesz ... trochę odwracasz kota ogonem. Równie dobrze Olcia mogłaby Ciebie wypytać o skład i produkcje jogurtu naturalnego. 99% społeczeństwa nie wie, jak jest on produkowany, a mimo to kupuje go lub przynajmniej nie neguje. To, że czegoś nie znasz lub nierozumiesz nie oznacza, że jest to złe i należy to odrzucać. Nie chcę robić tu za obrońcę suplementów, ale też nie wolno nam wrzucać wszystkich do jednego worka. Suplement dla kulturystów nie jest tym samym, co suplement, który przytoczyłem. O ile też dobrze sobie przypominam na...
Źródło: zdrowo.info.pl/forum/viewtopic.php?t=405


Temat: Pasteryzacja
...zachęcona reklamami, kupuje i zjada ogromne ilości jogurtów smakowych, wierząc że mają dobroczynne działanie i wspomagają nasz organizm. Czy chociaż ktoś z Was zastanawiał się w jaki sposób produkuje się jogurty i jakie skutki niesie ich częste spożywanie. W dzisiejszym odcinku uzyskacie odpowiedzi na swoje pytania i może następnym razem przy wkładaniu kolejnego jogurtu do koszyka zastanowicie się czy oby napewno warto. Spójrzmy na produkcję jogurtu z mleka. Zaczynając od surowego mleka, po dodaniu bakterii Bacilus bulgaricus jego populacja obumiera zanim jeszcze mleko (niepasteryzowane) ulegnie zakwaszeniu. A teraz zaczynając od mleka pasteryzowanego lub przegotowanego; mleko nie jest już surowe, zamienione jest w coś bez życia. Wytwarzając komercyjny jogurt najpierw schładza się to niby-mleko po pasteryzacji do temp. 37.7-43.3oC, następnie dodaje się kultury...
Źródło: davidicke.pl/forum/viewtopic.php?t=2555


Temat: Jak minął dzień-kolejna odsłona!!!
...i zobaczyć czego i ile jest w danym produkcie. i jak ktoś nie ma kaski, to zje rybę za 5 zł a nie za 15zł, mimo iż 50% to ryba, a 50% woda. ale cena nie tylko zależy od tego "co jest w środku". produkcja tańszych produktów podlega normom wewnątrzzakładowym, które są bardziej okrojone niż np normy polskie, co zmniejsza koszty. produkty te nie są promowane/reklamowane, w ten sposób tnie się koszty. poza tym producent może, np. specjalizować się w produkcji jogurtu - produkuje go w gigantycznych ilościach, przez co może obniżać koszty, a dodatkowo oprzeć polityke cenową =niska cena, wysoki popyt i do tego stały odbiór od jednego producenta. no ale i tak wszystko rozbija się o kaskę i jeżeli komuś nie przeszkadza, że sok np jest mało pomarańczowy Hej Twiggie
Źródło: nacalezycie.pl/viewtopic.php?t=489



© 2009 Magdala.

Home Praca PKS przygonić